Omgeving

Boerderij de Vrije Geest is dicht bij de IJssel gelegen met diverse prachtige wandel en fiets routes waaronder, de Acht-Kastelenroute in Vorden en de Achterhoekse Wijnroute. Het prachtige IJssellandschap, de ‘Bronkhorstermolen’, het landelijke dorp Steenderen en het pittoreske stadje Bronckhorst, het oudste stadje van Nederland geheel onder monumentenzorg gerestaureerd. De huizen dateren uit de 16e en 17e eeuw, met leuke cafés en restaurants. De enorme Forellenvijver in het kleine plaatsje Rha waar u uitgebreid kunt vissen of de Bierbrouwerij Rodenburgh bezoeken met zijn talloze eigen gebrouwen bieren. Natuurlijk de Hanzesteden Zutphen (moet je gezien hebben) en Doesburg (met zijn prachtige panden en mosterd museum met zijn  voortreffelijke Doesburgse mosterd). Winkelstad Doetinchem met zijn vele shops, winkels, cafés en restaurants. U kunt er tal van monumenten bezichtigen, stadwandelingen maken, musea bezoeken en uiteraard de (week) markten en gezellige antiek- en curiosawinkeltjes aandoen.

Diverse Kanotochten in de omgeving, boottochten over de oude en nieuwe IJssel. Of met de fluisterboot vanaf zutphen over rivier ‘De Berkel’, de oude handelsroute vanuit Duitsland. De Tuinen van “de Wiersse” te Vorden of De Tuinen van Oudolf te Hummelo. Of wilt u liever zwemmen en op de stranden wandelen die u kunt vinden in de ‘Rhedense Laak’ of nog dichterbij ‘strand Bronsbergen’ in Zutphen of de keuze uit drie verwarmde buitenzwembaden in de directe nabijheid van Boerderij De Vrije Geest en natuurlijk staat de VVV Bronckhorst u graag te woord. Wat dacht u van een ontbijt aan de tuintafel of luieren in de hangmat?

Paardenliefhebbers vinden hier de traditionele paardenmarkten of kunnen een tocht met een koets maken. Er zijn een aantal maneges in de omgeving waaronder Zutphen, Baak en Hengelo (Gld). U kunt vanuit deze locaties buitenritten maken. U kunt er ook paarden huren en/of rijlessen nemen. Op diverse plaatsen zijn ruiterroutes, meestal rondom de kastelen en landgoederen.

De achterhoek heeft 4 officiële golfbanen waarvan er twee in de gemeente Bronckhorst liggen.
In de wijdere omgeving liggen diverse landgoederen met mooie buitens en kastelen.
Ben u een echte wijn liefhebber? Dan weet u dat de Achterhoek in korte tijd de grootste wijnstreek van Nederland is geworden. Er zijn circa 30 wijnboeren waarvan een groot aantal ook wijnproeverijen organiseert. Folders zijn aanwezig.

Liefhebbers van motorrijden kunnen hun hart ophalen in de Achterhoek. Download een GPRS route en geniet van de weilanden afgewisseld met vergezichten, bossen en natuurlijk mooie bochten.
In de deel treft u meer informatie aan over de omgeving. U heeft Eindeloos veel mogelijkheden.

De Achterhoek staat bekend om haar gastvrijheid, tradities en folklore. De jaarlijkse evenementen als kermissen, Charles Dickens-festival, boekenmarkten, Zwarte Cross, høken en paasvuren e.d. zijn belevenissen die u een keer mee moet maken.